Aurinkolämpöjärjestelmä

Sijainti: Pori

  • Wagner Euro C20 keräimet asennettuna talon eteläpäädylle.
  • Jäspi Solar-300 varaaja piiloutuu kodinhoitohuoneen liukuovien taakse ja siihen on helppo päästä käsiksi.
  • Resol Delta Sol BX ohjausyksikkö on kaapin ulkopuolella ja siitä näkee laitteiston toiminnan. Se myös tallentaa tuottotiedot muistikortille.
  • Pumppuryhmä on varaajan vieressä lattialla. Yläpuolella on säilytystilaa.
  • Grundfosin sensorit mittaavat meno ja paluunesteen lämpötilat, virtauksen ja järjestelmän paineen.

Tietoja

Nelihenkisen perheen aurinkolämpöjärjestelmä, jolla lämmitetään käyttövettä, muuten talossa on sähkölämmitys. Päädyllä on kaksi kappaletta markkinoiden parhaimpiin kuuluvia Wagner Euro C20 AR tasokeräimiä, jotka on kytketty rinnan. Keräimet ovat 41 asteen kulmassa seinällä, joka on noin 20 astetta länteenpäin. Keräinpinta-alaa on noin 5 m². Keräimet asennettiin keväällä 2013 ja niiden tuotto on ollut usein enemmän kuin riittävää. Arvioitu vuosituotto on 1350 kWh.

Lämpö varastoidaan 300 litran sähkölämmitteiseen käyttövesivaraajaan. Varaaja on sijoitettu kodinhoitohuoneeseen vastakkaiselle puolelle taloa. Aurinkolämpö huomioitiin jo rakennusvaiheessa asentamalla lattiavaluun hyvin eristetty putkisto, näin saadaan vähennettyä lämpöhäviöitä pitkällä siirtomatkalla ja läpivientien tiiveys saatiin varmistettua. Pumppuyksikkö sijoitettiin varaajan viereen lattian tasolle.