Vatajankosken Sähkö Oy

Sijainti: Kankaanpää

  • Paneelirivi näkyy katolla pääsisäänkäynnin puolella.
  • SolarWorldin Sunmodule Plus SW 250 poly, 250 watin monikidepaneelit rivissä.
  • Kelluva SunTub-kiinitysjärjestelmä, jonka vastapainoina on haruslaattoja.
  • Paneelien kiinnitys jalustaan.
  • Sunny Tripower STP 5000TL-20 5kW invertteri asennettuna tekniseen tilaan. Kaapelointi paneeleilta tulee seinän läpi invertterille ja verkkosähkö menee turvakytkimen kautta sähkökaappiin.

Tietoja

Vatajankosken Sähkön toimitalon katolle asennettu 4.5kWp aurinkosähköjärjestelmä. Järjestelmä tuottaa sähköä toimistorakennuksen ilmanvaihtokoneiden ja järjestelmien käyttöön. Se toimii myös esittelylaitteistona yhtiön myymistä aurinkosähköjärjestelmistä.

Aurinkosähköjärjestelmä kostuu 18 kappaleesta sarjaan kytkettyjä 250W monikidepaneeleja, SMA:n viiden kW:n kolmivaihe-invertteristä ja SunTub-tasakattoasennusjärjestelmästä. Paneelit on asennettu rakennuksen tasakatolle etelä-kaakko suuntaan, 28° kulmaan. Invertteri sijaitsee teknisessä tilassa paneelirivien takana.

Paneelit kiinnitetään UV-säteilyä kestäviin HDPE-muovista tehtyihin telineisiin, joissa on kiinteä 28° kulma. Telineet pidetään paikallaan vastapainoilla, joina tässä tapauksessa toimii n. 3000 kg betonisia haruslaattoja. Paneelit ovat katon reunalla, jolloin ne näkyvät myös tielle.

Järjestelmä käynnistettiin syyskuun lopussa vuonna 2013 ja sen tuottotietoja voi seurata Sunny Portalista.