• English
 • Suomi
 • Aurinkosähköjärjestelmä, Pori

  Aurinkosähköjärjestelmä

  Sijainti: Pori

  Tietoja

  Paritalon terassi on katettu 3060 Wp aurinkopaneeleilla elokuussa 2012. Sähkö tulee paritalon toisen asunnon omaankäyttöön ja ylimääräinen syötetään verkkoon. Kohteessa oli aikaisemmin pieni 200W mikroinvertterijärjestelmä koekäytössä. Kohteessa on myös aurinkoenergialla toimiva ilmalämpöpumppu, jolla on saatu tuotettua rakennuksen jäähdytysenergia kokonaan kesäaikana sekä osittain lämmitys syksyllä 2013 ja keväällä 2014.

  Järjestelmässä on 12 kpl Yingli Panda 255 Wp monikidepaneeleja. Paneelit on asennettuna 27 asteen kulmaan lännen suuntaan. Saneerauskohteessa aurinkopaneeleilla oli tarkoitus projektissa maisemoida sekä kattaa terassi hyödyntäen pientuotantoa. Rakennuksen suunta ja kattokulma eivät olleet optimisuunnassa järjestelmän kannalta, mutta suunnitteluvaiheessa hyväksyttiin tuotannon aleneminen rakennusteknisistä syistä. Paneelit on integroitu suoraan terassin katoksi ja paneelien telineenä toimii painekyllästetystä puusta rakennettu terassi.

  Paneelit on kytketty yhteen 12 paneelin sarjaan, jolloin jännite kohoaa n. 330 VDC. Invertterinä on 5,5 kW kolmivaiheinen invertteri Kostal Piko 5,5. Invertterissä on sisäänrakennettuna WebBox, joka kerää tuottotiedot ja osaa lähettää ne Kostalin:n seurantasivulle, joka piirtää tiedoista selkeät kuvaajat.

  Järjestelmä tuotto oli vuonna 2013 1500kWh. Vuonna 2013 järjestelmään on muutettu ja vuosituoton odotetaan kohoavan vuonna 2014 noin 1700 kWh:iin.