• English
 • Suomi
 • Yhteystiedot

  Älykkäät energiaratkaisut -tiimi

  Päätavoite: Tiimin TKI-toiminta on jakaantunut neljään osa‐alueeseen:

  1. uusiutuvien energioiden integroiminen rakennuksiin ja kokonaisvaltainen optimointi
  2. ekologinen asuminen ja energiatehokkuuteen tähtäävät ratkaisut
  3. älykkäät mittaus- ja ohjausratkaisut kaikenlaisille energiaratkaisuille
  4. aurinkoenergiateknologian koulutus

  Näillä aloilla yritysten kanssa yhteistyössä toteutetut projektit tähtäävät uusiutuvien energioiden ja energiatehokkuuden yleisen tietotaidon kehittämiseen. Tutkimusprojektien tavoitteena on lisäksi tunnistaa sekä aktivoida uusia liiketoimintamalleja UE- ja ICT -teknologioiden saralla.

  Tavoitteista

  Uusiutuvien energiajärjestelmien optimointi on avainasemassa saatettaessa järjestelmiä, erityisesti aurinkoenergiajärjestelmiä, hinta-laatusuhteeltaan kannattaviksi ja pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuviksi.

  Ekologisen asumisen ja energiatehokkuuden ratkaisut voivat syntyä pienistä ja yksinkertaisista asioista, kuten energian kulutuksen seurannasta ja sen näyttämisestä kodin omistajille tai keskitetyistä ratkaisuista asuinalueilla kuten sadeveden keräämisestä kukkien kasteluun.

  Älykkäät mittaus- ja ohjausratkaisut mahdollistavat uusiutuvien energioiden järjestelmien hyödyntämisen täysin uudella, älykkäällä, tavalla.

  Opiskelijat, suuri yleisö sekä yritykset saavat koulutusratkaisujemme avulla tietoa aurinkoenergiasta kehittääkseen omaa tietoaan, taitoaan sekä liiketoimintaansa.

  Yhteystiedot

  Meri Olenius
  Tutkimusryhmän vetäjä
  Puh. +358 44 710 3345
  contact_sp_mo

  Petri Lähde
  Seurantakohteet
  Puh. +358 44 710 3980
  contact_sp_p